Cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné, vo viacerých okresoch sa tvoria záveje

07.02.2012 Celý región

Prešov 7. februára (TASR) – Všetky cesty v Prešovskom kraji by mali byť momentálne zjazdné, na niektorých miestach sa však môžu tvoriť snehové záveje. Silný vietor je momentálne v okresoch Bardejov, Prešov a Vranov nad Topľou. Všetky cesty 1. triedy sú zjazdné, miestami sa na vozovke môže nachádzať utlačená vrstva snehu, maximálne do troch centimetrov.
\"Snehové jazyky sa tvoria v okresoch Bardejov, Prešov, Vranov nad Topľou, Humenné, Poprad, Kežmarok aj Svidník, najmä na cestách 1/18, 1/77 a 1/68, inak sú cesty vlhké až mokré,\" priblížil dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Miroslav Milý. Zjazdné sú podľa neho aj cesty 2. triedy, na ktorých sa miestami nachádza utlačená vrstva snehu, do piatich centimetrov je v okresoch Poprad a Stará Ľubovňa. Na cestách 3. triedy je utlačená vrstva snehu do siedmich centimetrov.
\"Snehové záveje sa tvoria v úsekoch ciest Šiba – Hertník, Hertník – Janovce, Beloveža – Hažlín, Andrejová – Šarišské Čierne, Brezovka – Brekov, taktiež v okolí Závadky, Olšinkova, Výravy, Pustého Poľa, Rudlova, Zámutova, Vecheca, Davidova, Cabova, Stankoviec, Dlhého Klčova, Ondavských Matiašoviec a Žalobína,\" vymenoval Milý.
Na cestách môže byť pri tvorbe závejov a snehových jazykoch vozovka zúžená do jedného jazdného pruhu. V obci Litmanová je doprava stále presmerovaná v jednom jazdnom pruhu na miestnu komunikáciu. \"Stále platí prvý situačný stupeň v okresoch Vranov nad Topľou a Prešov, najmä v okolí Nižnej Šebastovej a Záborského,\" dodal Milý.
 

Vyberte región